Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezonken pont wekte verbazing bij Mart Snel

Geplaatst op: 11 juli 2016

Toen Mart Snel onlangs op Genemuiden Actueel het artikel over de gezonken pont las, kwamen weer veel herinneringen boven. De gewezen vrachtwagenchauffeur, bekende van Gerard de Wagt, belde meteen naar Hillegom. Daarna ging er een belletje naar Actueel: ‘Ik heb nog foto’s…’

“Ik kwam ’s morgens om half 5 met mijn vrachtwagen bij de pont en wilde overvaren. ‘Daar ligt ie’, zei iemand tegen me, wijzend naar het topje van de vlaggemast, waar die jongen (Arie Cuwelier, red.) de hele nacht in had gehangen”, vertelt Mart Snel. Hij stond op 23 december 1965 ineens voor een verrassing: de pont was verdwenen.

Wat er die nacht gebeurd was, had Snel nog niet gehoord. WhatsApp, Genemuiden Actueel en breman.net, dat was er allemaal nog niet. Op het tijdstip van Snels vertrek wisten de meeste mensen in Genemuiden nog niet wat er gebeurd was. Twee vrachtwagens met suikerbieten bleken te zwaar voor de pont, die daardoor naar de bodem verdween. Een tijdje geleden deed één van de chauffeurs, Gerard de Wagt, zijn verhaal op Genemuiden Actueel.

Pas begin januari 1966 haalde de firma Goedkoop uit Amsterdam de pont naar boven. Snel maakte er foto’s van.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500