Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leerlingen OVG ‘stijgen naar grote hoogte’

Geplaatst op: 11 juli 2016

Foto's: Erik Eenkhoorn. Tekst: Enrico Kolk

“Ik had vorige week al een week vakantie en ben toen met de motor naar de Dolomieten geweest. Dan stijg je naar grote hoogte”, vertelt directeur Freddy Buitenhuis van het OVG bij de diploma-uitreiking daar, maandagavond. “Dat is precies wat jullie ook gedaan hebben. Het doel is gehaald.”

Alle geslaagden van het OVG hebben werk. “We zijn weer uit de recessie”, merkte Buitenhuis op. Burgemeester Bilder, die de diploma’s uitreikte, zei dat er voor goede professionals in de bouw ‘altijd wel werk is’. De burgervader, die zelf een bouwachtergrond heeft, gaf de leerlingen een wijze raad mee: “Zorg dat je je met je diploma ontwikkelt tot een goede vakman.”

Wim Diender, opleidingsmanager van het Deltion College, vond het een goede zaak dat er te weinig stoelen waren. “Dat is hier eigenlijk altijd zo. Het is ook een behoorlijke stap. Best belangrijk, zo’n diploma-uitreiking.”

Reden voor alleen maar vreugde was er dan weer niet. “Hierbij ontstaat altijd het beeld dat iedereen maar slaagt. Maar dat is niet zo. Wij proberen een rendement van 80 procent te halen. Dat ligt hier dan wel net weer wat hoger.” Voor de wél geslaagde leerlingen wordt het, volgens Diender, nu zoeken naar een goede balans. “Theorie is leuk, maar de praktijk is belangrijker.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500