Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Dijkstra runt vijf jaar Readshop Genemuiden

Geplaatst op: 12 juli 2016

Eind deze maand runt Kees Dijkstra met zijn echtgenote alweer vijf jaar Readshop Genemuiden. De inwoner van IJsselmuiden beleefde soms roerige tijden, maar is nog altijd blij met de stap. “Dit is een ontzettend leuk vak waarbij je veel contact hebt met mensen. Je bouwt echt een netwerk op”, aldus Dijkstra.

Vijf jaar geleden stapte hij in feite een nieuwe wereld in, vertelt de ondernemer. “Ik ben ruim twintig jaar vertegenwoordiger geweest, waarvan een lange periode voor het bekende potloodmerk Stabilo. Uiteindelijk kregen we de kans om de winkel van Elly Felix over te nemen. We waren al enige tijd op zoek. Zwartsluis en de Betuwe vielen om verschillende redenen af en toen kwam ‘ineens’ deze winkel in Genemuiden vrij.”

En dat was eigenlijk een ideale situatie. Het echtpaar hoefde niet te verhuizen, maar kan vanuit woonplaats IJsselmuiden de zaak runnen. “Al hebben we zeker plannen om naar Genemuiden te verhuizen. Honkvast zijn we wat dat betreft niet. Zelf ben ik geboren in Zwolle en we hebben ook lang in Zuid-Holland gewoond. Toen ik voor Stabilo ging werken, ben ik weer naar het oosten getrokken.”

De gedachte dat een winkel exploiteren een eenvoudige klus is, heeft Dijkstra ondertussen al lang laten varen. “Dit is heel leuk, maar wel zeer arbeidsintensief werk. Je bent nooit klaar. Bovendien zijn wij vanwege ons PostNL-agentschap verplicht om zes dagen in de week open te zijn. Ook in vakantieperiodes. Buiten dat begonnen wij hier middenin de crisis en hebben we lang in de werkzaamheden gezeten. En straks volgt het Havenplein ook nog. Dat zette de omzet soms wat onder druk, maar gelukkig hebben we de stijgende lijn al lang weer te pakken.”

En dat in een tijd waarin internet een belangrijke concurrent is. “Zeker voor boeken geldt dat, maar voor artikelen als tijdschriften en shag zeker niet. Die koop je niet online. Kinder- en kookboeken lopen in Genemuiden ook heel hard en je ziet ook dat wenskaarten weer in de lift zitten. Mensen vinden een kaart uiteindelijk toch leuker dan een appje of een berichtje op Facebook. Kantoorartikelen zijn altijd stabiel.”

Daarnaast is Readshop Genemuiden een agentschap voor PostNL en ING. “Behalve hypotheken afsluiten bieden we veel services aan. We hebben ook nog steeds 160 postbussen. Sinds kort zijn we ook het enige verkooppunt van MVG-bonnen. Wij hebben kortom een zeer gevarieerd aanbod aan diensten en producten. Dat maakt dit werk heel leuk. Het enige wat ik wel eens miste was het buiten zijn. Dat had ik twintig jaar gedaan. Sinds kort ben ik echter secretaris van RDC, onze overkoepelende organisatie. Daardoor zit ik toch weer regelmatig in de auto.”

En ondertussen staan de ontwikkelingen bij Readshop Genemuiden niet stil. Binnenkort biedt de winkel een nieuwe service. “We krijgen een nieuw kassasysteem dat het klanten mogelijk maakt om thuis te zien of wij een product op voorraad hebben. Ook kunnen ze dan producten bestellen en die bij wijze van spreken bij tante Mien in Den Helder laten bezorgen. In de winkel kunnen klanten straks ook alle producten bestellen die wij niet in de winkel hebben liggen. Dit is een mooie uitbreiding van onze service én ons assortiment.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Echtpaar Dijkstra runt vijf jaar Readshop Genemuiden

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500