Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwbouw voor ’t Kraantje

Geplaatst op: 13 juli 2016

Jachthaven de Kranerweerd heeft zo langzamerhand een behoorlijke facelift gekregen. En dus kan restaurant ’t Kraantje niet achterblijven. Vanaf november wordt het huidige gebouw gesloopt en verrijst in de maanden daarna een ontwerp van architect Niek Schraa. “Best spannend, maar het wordt geweldig”, zegt uitbater Peter Platje.

Platje runt ’t Kraantje ondertussen drie jaar en draait naar eigen zeggen goed. Daarom is het tijd voor een nieuwe ontwikkeling. “Deze zaak is ooit begonnen als kleine, bruine kroeg en daarna is er steeds wat aan vast gebouwd. Aan de wand hangt een foto uit 1982, maar vermoedelijk is dit gebouw nog ouder. En doordat de haven zo wordt vernieuwd, lijkt het wel alsof ’t Kraantje steeds ouder wordt…Het contrast wordt te groot”, zegt Platje.

En dus is het tijd voor actie. Met een nieuw terras, een aanlegsteiger en een speeltuin vlak voor de deur is die er al geweest, maar dit najaar ondergaat ’t Kraantje een complete metamorfose. “In november begint de sloop en we hopen dan in maart weer open te gaan. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid om tijdens de bouw door te werken vanaf een schip”, vertelt Platje, die het juiste schip nog niet heeft gevonden. Tips zijn kortom welkom.

Vanaf maart is Zwartsluis dan een bijzondere horecalocatie rijker, zo lijkt het. In het ontwerp van Schraa worden onder meer oude sluisdeuren gebruikt. “Harm Bonsink heeft die ooit uit Antwerpen opgehaald. Ze komen uit de oude zeesluizen die in de jaren dertig zijn vervangen. Destijds was het de grootste sluis van Europa. Ze passen perfect bij de nautische sfeer die we ook straks willen houden. Je moet niet ineens een hele hippe tent van ’t Kraantje maken. Wel zijn de mogelijkheden straks groter.”

De bruiloftmarkt zou een optie kunnen zijn, maar ook mikt Platje op uitgaanspubliek dat doorgaans niet naar de kroeg gaat. “Borrel en bites: lekker genieten van een glas wijn, een plankje en tapas. We kunnen straks alle kanten op. We kiezen voor een open keuken, zodat ik altijd contact heb met de klanten. Dat vind ik zelf heel belangrijk. En we hebben straks een echte serre, zodat we binnen en buiten heel goed met elkaar verbinden. Verder blijft het huidige concept gewoon behouden. ‘Never change a winning team…’. We draaien gewoon heel goed. En met deze nieuwbouw zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Nieuwbouw voor ’t Kraantje

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500