Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op weg naar Via Gladiola

Geplaatst op: 15 juli 2016

Helmich Lubberts gaat opnieuw meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Een speciale editie, want het evenement staat voor de honderdste keer op de kalender. Net zoals de afgelopen jaren doet  de wandelaar uit Genemuiden weer verslag van zijn belevenissen. Hij kijkt alvast vooruit.

Het spande er dit jaar om of ik één van de 50.000 deelnemers mocht zijn bij de 100 ste editie van de Nijmeegse vierdaagse, het grootste wandelevenement ter wereld. Het lotingsysteem was bij de honderdste editie anders dan andere jaren en bood dus geen garantie.

Gelukkig kwam ook voor mij op 8 april het verlossende woord via de mailbox binnen: ik was erbij en met mij nog veel anderen. Het zal je overkomen na drie jaren onafgebroken te hebben deelgenomen uitgeloot worden en dan de honderdste missen, dat wil je niet mee maken.

Tijd dus om de schoenen uit het vet te halen en een begin te maken met de nodige trainingskilometers, ik moet toegeven dat dit nog niet mee viel. Na een lange winter waarbij de beenspieren nagenoeg geen belasting kenden, was het best wel weer wennen en ontbrak het mij ook nog wel eens aan motivatie om een flinke wandeling te maken.

Ik heb dus in voorbereiding op deze jubileumeditie minder trainingskilometers gemaakt dan in voorgaande jaren, of het van invloed zal zijn de komende week is dan ook afwachten. Ik heb er in ieder geval weer zin in, de weersvooruitzichten zijn prima dus daar zal het niet aan liggen.

Samen met  broer Wim, Jarno, John, Karst, Klaas, Piet en ongetwijfeld vergeet ik nog wat plaatsgenoten gaan we de uitdaging weer aan. De komende week zal ik weer dagelijks verslag doen op deze website, volg met mij de vierdaagse en beleef het van dichtbij mee.

Met vriendelijke wandel groet,

Helmich Lubberts

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Op weg naar Via Gladiola

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500