Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op weg naar de Via Gladiola (2)

Geplaatst op: 18 juli 2016

Het aftellen is begonnen en het begint nu toch echt te kriebelen. Na de aankomst van gisteren, vandaag niet al te veel doen om morgen toch maar zo fris mogelijk aan de start te verschijnen.
De zondag is toch wel de dag dat de grootse groep wandelaars aanstalten maakt om richting Nijmegen te vertrekken, voor ons was dit al niet anders. Om de één of andere redenen had ik het gevoel dat iedereen die ons passeerde of die wij inhaalden het zelfde doel hadden, al is dat natuurlijk niet zo. Na het passeren van de Waalbrug was toch wel aan alles te zien dat er de komende dagen iets staat te gebeuren, de honderdste editie is natuurlijk niet niks en dat de organisatie dit op alle manieren tot uiting brengt mag dan ook duidelijk zijn.
Ook dit jaar zijn wij weer te gast op camping Groot Flierenberg in Berg en Dal, weerzien met oude bekenden en nieuwelingen die de uitdaging ook aan willen gaan. Het voelt aan als één grote familie, blijft toch een apart slag volk die wandelaars.
Wat een drukte gisteren op de Wedren, start en finish van de dagelijkse tochten en de plek waar de definitieve bevestiging van deelname plaats vond. Voorzien van polsband en een rugzak rijker toch maar even sfeer geproefd in de binnenstad. Mooi om te zien was de feestelijke parade van internationale deelnemers, vanuit Lent kwamen zij over de Waalbrug om te eindigen op de Wedren.
Morgen dan de start, de dag van Elst. Zie er naar uit, mijn gevoel zegt dat het nog wel eens drukker kan worden met het publiek dan de voorgaande jaren . Om vijf uur starten is vroeg, maar gezien de te verwachten weersomstandigheden niet echt verkeerd. Samen met broer Wim gaan we ervoor, morgen rond vijf uur probeer ik het verslag van dag 1 geschreven te hebben. Wil je tussentijds op de hoogte gehouden worden volg mij dan op Twitter @lubje63, hier zal ik tussentijds updates plaatsen.
Met vriendelijke wandelgroet,
Helmich Lubberts.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500