Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente pakt Randweg en Clausstraat aan

Geplaatst op: 20 juli 2016

De gemeente gaat de komende periode aan de slag met de Randweg en de Prins Clausstraat. Vanaf maandag is de Randweg daarom tot en met vrijdag afgesloten. Dat geldt ook voor de kruisingen met de Zwolsesteeg en de Krommesteeg. De gemeente gaat onderhoud uitvoeren aan het asfalt en de berm. De rotondes bij de aansluiting op de Kamperzeedijk (N760) en Nieuwe weg (N759) blijven bereikbaar. Er wordt een omleiding ingesteld voor het verkeer via Kampen, Zwolle, Hasselt en vice versa over wegen van gelijke grootte. Aannemer NTP Infra uit Hattem voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Zwartewaterland.

Van 22 augustus tot en met 21 oktober 2016 wordt het asfalt  in de Prins Clausstraat vervangen door betonstraatstenen. Daarnaast worden de trottoirbanden en parkeerplaatsen opnieuw aangebracht met het huidige bestratingsmateriaal. De trottoirs worden, waar de onderhoudstoestand daar aanleiding toe geeft, herstraat. Dit wordt tijdens de werkzaamheden bepaald in overleg met de toezichthouder.

Op de kruisingen met de Prins Johan Frisostraat, de Prinses Margrietstraat en Willem de Zwijgerlaan / Sportlaan wordt een verkeersplateau aangelegd (drempel). Bij de kruising met de Prinses Margrietstraat betekent dit dat de knik in de Prins Clausstraat wordt verwijderd.

Planning
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De volgende fasering is van toepassing:

22 augustus – 9 september
kruising Sportlaan / Willem de Zwijgerlaan/Prins Clausstraat
29 augustus – 23 september
gedeelte Willem de Zwijgerlaan tot en met de Prinses Margrietstraat
9 September – 21 oktober
gedeelte Prinses Margrietstraat tot de Krommesteeg
De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Afsluiting
De Prins Clausstraat is gedurende de werkzaamheden volledig afgesloten (per fase). De woningen blijven voor voetgangers bereikbaar. Aannemer Klink-Nijland uit Raalte voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500