Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op weg naar Via Gladiola (5)

Geplaatst op: 21 juli 2016

De onverbiddelijke bezemwagen

“Dag drie hebben we achter ons liggen, het was een zware beproeving de dag van Groesbeek met daarin de zeven heuvelen. Opnieuw was het een warme dag die veel vergde van de wandelaars, dag drie zal denk ik dan ook weer veel uitvallers kennen”, zegt Helmich Lubberts, die de Vierdaagse van Nijmegen aflegt en verslag doet op Genemuiden Actueel.

Vandaag waren de eerste kilometers die wij moesten afleggen gelegen binnen de stadsgrenzen van Nijmegen. Na de start liepen we via het Radbout ziekenhuis en de Universiteit richting eerste doorkomst plaats Malden, mooi om te zien de velden vol met gladiolen die met de opkomst van de zon daarachter werden geplukt voor de intocht van morgen.

Via Mook waar we morgen ook doorkomen liepen we via de dijk naar Plasmolen, geen al te grote plaats op de route maar het welkom was er niet minder om. Vele versnaperingen werden er ook nu weer uitgedeeld om het de wandelaars maar zo aangenaam mogelijk te maken, versnaperingen die met beide handen werden aangenomen.

Op weg naar Milsbeek begonnen de pijntjes toch de overhand te krijgen, gelukkig voorzag mijn apotheek in mijn behoefte zodat na het nemen van een roze pil dat probleem weer verholpen was en de weg naar Groesbeek wat aangenamer verliep. Zoals verwacht ontbrak het in Groesbeek ons niet aan entertainment, live muziek en de nodige smartlappen die uit menig speaker naar ons toegeworpen werden bezorgden ons die extra stimulans die we nodig hadden.

Door velen gevreesd maar door nog veel meer bewonderd doemden de zeven heuvelen voor ons op, voor het vierde opeenvolgende jaar mocht ik ze nemen. Blijf een mooi gezicht het lopen van dit gedeelte, vergelijk het maar met een berg etappe in de tour de France met als enig verschil dat het publiek zich hier nog gedraagt en de lopers de ruimte geeft.

Laatste doorkomst plaats was Berg en Dal hoogste punt van de route en ook de laatste heuvel van vandaag, via deze plaats bereikten we uiteindelijk Nijmegen. De derde dag zijn we ook zonder kleerscheuren door gekomen. Morgen wacht de finish op Via Gladiola, zie er weer naar uit om aanwezig te zijn bij de mooiste parade van het jaar.

Met vriendelijke wandelgroet,

Helmich Lubberts

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500