Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zomer houdt voorlopig aan

Geplaatst op: 22 juli 2016

De komende dagen houden we het zomerse weer, weliswaar is er een kans op een bui. Er ligt namelijk een hogedrukgebied boven de Noordzee en een lagedruk gebied boven het zuiden van Duitsland waardoor we een noordelijke stroming krijgen. Deze lucht is warm, vochtig en onstabiel waardoor als de temperatuur oploopt makkelijk buien kunnen ontstaan. Ook de komende nacht is dat mogelijk. Wel komt er uit het zuiden bewolking opzetten.  

Zaterdag begint de dag bewolkt, maar in de loop van de dag krijgt de zon meer ruimte. Hierdoor kunnen weer (onweers)buien ontstaan maar die kans schat ik voor Genemuiden is niet zo hoog omdat het zwaartepunt vooral in het oosten en het noorden van Nederland ligt. De tempratuur zal morgenmiddag zo rond de 25 graden zijn en die wind komt uit noordoostelijke richting en is zwak een windkracht 2. Dus een prima zomerdag.

Zondag is er nog meer ruimte voor de zon en de kans op een bui is zeer klein. De temperatuur zal in de middag stijgen naar een graad of 28. En de noordelijke wind is zwak tot matig.

De dagen daarna is het rustig zomerweer, geregeld zon, temperaturen van boven de 20 graden maar wel lager dan afgelopen week. Wel is er kans op een bui. Maar voorlopig is het op en top zomer.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500