Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roze balen voor het goede doel

Geplaatst op: 27 juli 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

Nee, het heeft niets te maken met de Europride die op dit moment in Amsterdam gehouden wordt, benadrukt Henri Grolleman van Loonbedrijf Grolleman uit Hasselt. De roze balen die door het hele land te zien zijn, zijn voor het goede doel: Pink Ribbon.

“Van elke klos folie gaat er drie euro naar Pink Ribbon”, legt Grolleman uit. “En uit een klos komen 18 balen.” Een paar weken perst hij nu af en toe roze in plaats van groene balen. “Het is in het hele land niet aan te slepen. Zodra er weer nieuwe klossen zijn, is het meteen weer op.”

De leverancier heeft het er daarom maar druk mee. Van de twee pallets die Grolleman besteld had, kon hij er maar een krijgen. “En de volgende lichting komt pas eind september”, zegt hij. De actie gaat al bijna weer ten onder aan haar eigen succes. Voorlopig kan Grolleman in ieder geval nog wel even vooruit; hij heeft nog zes klossen staan.

“Er zijn ook wel mensen die niet van die rare roze balen willen”, vertelt hij. “Maar de meesten vinden het wel mooi. Het valt direct op, alleen leggen mensen de link met Pink Ribbon nog niet.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500