Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het weekendweer (door John Poot)

Geplaatst op: 29 juli 2016

Tot nu toe verloopt de zomer wisselvallig, echt mooi en rustig zomerweer is het tot nu toe nog niet geweest. Ook dit weekend staat in teken van zon en buien. Door een lagedrukgebied bij Scandinavië trekken storingen (traag) van noordwest naar zuidoost over Nederland. Vanavond klaart het wat op, maar in de loop van de nacht komt er een nieuwe storing met bewolking  en regen onze omgeving binnen. Temperatuur daalt naar een graad of 15.

Zaterdag hebben we in de ochtend te maken met bewolking en is er kans op buiige regen. s’ Middags wordt het wat droger en laat de zon zich vaker zien. De wind waait uit westelijke richtend en is rustig windkracht 2. De temperatuur zal zo rond 20 graden zijn in de middag.

Zondag heeft de storing Nederland verlaten. Maar door nog aanwezigheid van onstabiele lucht kunnen stapelwolken uitgroeien tot een bui, waar die buien ontstaan is op dit moment nog moeilijk te zeggen. Er staat die dag niet veel wind windkracht 2 tot 3. De zon is die dag geregeld te zien. De temperatuur zo ook zondag rond de 20 graden zijn.

De dagen erna licht wisselvallig weer met temperaturen rond de 20 graden, vanaf woensdag zien we de temperatuur weer stijgen naar zomerse waarden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500