Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De ketting is weer open

Geplaatst op: 1 augustus 2016

Zoals Genemuiden Actueel eerder al meldde is haven De Ketting weer open. Dat melden de gemeente en Rijkswaterstaat vandaag nog eens in een persbericht. In 2014 heeft Rijkswaterstaat haven “De Ketting” afgesloten. “Dit was helaas nodig omdat er te veel overlast werd ervaren. Zo waren bijvoorbeeld bezoekers luidruchtig, verbleven mensen langer dan is toegestaan, werd afval niet altijd meegenomen en werd er illegaal gekampeerd. De Ketting is hier niet voor bedoeld, en bovendien hebben bewoners uit de omgeving hier last van.”

Afgelopen winter hebben de gemeente Zwartewaterland en Rijkswaterstaat gesproken over mogelijkheden om de haven toch opnieuw open te stellen voor watersporters. Ook zijn gesprekken gevoerd met de watersportverenigingen uit de gemeente Zwartewaterland. Deze gesprekken hebben geleid tot een aantal aanpassingen van de haven en het onder voorwaarden openstellen:

– Er is een bord geplaatst met heldere spelregels op grond van wet- en regelgeving die recreatievaarders in acht moeten nemen.

– De haven is opnieuw ingericht door het verplaatsen van de palen voor de ligplaatsen en het verruigen van het terrein.

– Het toegangshek vanaf de straat is afgesloten.

– In de haven mogen maximaal 6 boten liggen.

Watersporters zijn te gast in de natuur. Om te voorkomen dat de rust en de natuur worden verstoord door te intensieve recreatie, gaan Rijkswaterstaat en de gemeente Zwartewaterland erop toezien dat bezoekers de regels naleven. Ook de watersportverenigingen ondersteunen dit en hebben toegezegd dat zij bezoekers aanspreken op ongewenst gedrag. Rijkswaterstaat en de gemeente gaan ervan uit dat iedereen een positieve bijdrage zal leveren.

De komende maanden wordt de situatie beoordeeld en in november geëvalueerd. Daarna wordt besloten of De Ketting open kan blijven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “De ketting is weer open

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500