Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het weer en vallende sterren (door John Poot)

Geplaatst op: 12 augustus 2016

Het weer voor dit weekend staat in teken van veel wolken. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt voor een noordelijke stroming en die ook vochtig is. Hierdoor stromen wolkenvelden van de Noordzee over.

Zaterdag is een vrij bewolkte dag waarop ook een drup regen kan vallen. De zon heeft zaterdag grote moeite om zich te laten zien. De meeste zon schijnt in het zuiden van Nederland. De temperatuur in onze omgeving loopt op naar een graad of 20 en de wind is matig en komt uit het zuidwesten.

Zondag is de zon vaker te zien maar dan nog heeft de bewolking de overhand. De temperatuur zal die dag ook rond de 20 graden zijn. En de wind komt uit noordwestelijke richting en is matig.

De dagen erna zullen zomers verlopen met temperaturen rond de 25 graden. Maar de zomerse periode zal ook nu van korte duur zijn. Want vanaf woensdag is het weer,  weer wisselvallig.

Vallende sterren

In zijn draai om de zon passeert de aarde elk jaar in Augustus een gebied waar vel stof en steen van een meteorenzwerm is. Deze meteorenzwerm wordt ook de Perseiden genoemd. Komende nacht bereikt deze zwerm zijn hoogte punt, er zijn dus gemiddeld 85 vallende sterren te zien. De beste tijd om ze te zien is vannacht tussen 02:00u en 04:00u. Aangezien het mooi helder is vannacht kun je zie goed zien. Wel is het verstandig om een donkere locatie te zoeken, zodat je het minste last heb van lichtvervuiling. De kijkrichting is het noordoosten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500