Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugdnatuurclub zoekt nieuwe leden

Geplaatst op: 12 augustus 2016

K

Ga je graag samen met anderen naar buiten, de natuur in? Sluit je dan aan bij JeugdNatuurClub De Wieden. Voorafgaand aan de eerste clubactiviteit in september, is er een kennismakingsmiddag op woensdag 24 augustus vanaf 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de kennismakingsactiviteiten zijn gratis. De open middag wordt gehouden op het terrein van de Veldschuur, Wijkweg 2, 7954 HP te Rouveen. Diezelfde dag is er op de Veldschuur een oogstdag.
Een nieuw natuurclubseizoen

In september start het nieuwe seizoen van JeugdNatuurClub De Wieden. Elke maand is er op woensdag een leuke activiteit van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar (vanaf groep 5) kunnen lid worden. Er zijn drie leeftijdsgroepen: de Oranjetipjes voor groep 5 en 6, de Kiekendieven voor groep 6 en 7 en de Zeearenden voor groep 7 en 8. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met vriendschappen en de mogelijkheid tot samen rijden. Er zijn elk seizoen in totaal acht clubmiddagen. Het lidmaatschap kost  € 25,-.

In september starten de clubleden met een expeditie op het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden. In oktober gaan de Oranjetipjes en Kiekendieven met de boot naar de Grote Otterskooi. De Zeearenden gaan die maand in het pikkedonker het water op om sterren te kijken. In november komt de Egelopvang op bezoek en gaan de clubleden actief aan de slag om die beestjes te helpen. Voor het nieuwe kalenderjaar staat onder andere het bezoek van de schedelspecialist op het programma. In mei wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijke activiteiten voor alle groepen.

Informatie of aanmelding
Informatie over de JeugdNatuurClub De Wieden is te vinden op www.np-weerribbenwieden.nl bij JeugdNatuurActief. Ook kan contact worden opgenomen met: jncdewieden@natuurmonumenten.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500