Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Komkommers (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 12 augustus 2016

Ik heb vier mailboxen. Aan het verwerken van alles wat daarin binnenkomt, heb je doorgaans een dagtaak. In sommige periodes is het een redelijk frustrerende bezigheid. Ben je net klaar met het beantwoorden van al dat digitale schrijven, knallen er weer veertig mails in de bak. In deze periode van het jaar verlang ik wel eens terug naar die hectiek. Het aantal mails dat deze dagen binnenkomt, is op de vingers van een hand te tellen. En dan heb ik nog het geluk dat ik wat bij het corso in Sint Jansklooster betrokken ben. Komt er toch nog wat binnen.

Verder zijn alle symptomen van komkommertijd voorradig. Er gebeurt helemaal niets in Genemuiden en omgeving. De pont vaart heen en weer, af en toe glijdt er een bootje de haven binnen en er valt wel eens wat regen uit de lucht. Dat is al het spektakel dat zich momenteel afspeelt. Bepaald geen affaires of nieuwswaardige zaken waarmee je een website lekker vult. En dus ga je op zoek naar ‘sitevulling’.

Die onuitstaanbare komkommertijd beleef ik nou al een jaar of twintig. Vroeger hadden we lijstjes met mogelijke zomerontwerpen. Variërend van of de GFT-bakken wellicht al vol met wormen zitten en wat je daar tegen kunt doen tot interviews met toeristen. Deze zomer is zo matig qua weer dat je wel een enorme smeerkees moet zijn om wormen in je bak te krijgen. Alle bootjestoeristen interviewen gaat ook wat ver. Campings waar gasten wegkwijnen door de regen hebben we ook al niet in Genemuiden.

En dus ga je op zoek naar linken met Genemuiden. Gelukkig is Anna van der Breggen wel eens in Genemuiden geweest. Stamboomonderzoek leert mij tot dusver dat Yuri van Gelder op geen enkele wijze bij de Tapijtstad betrokken is. Daarvoor is het Genemuider nachtleven vermoedelijk ook niet opwindend genoeg. Alle noodsprongen hebben we ondertussen ook wel gehad. Op vier keer in de week een verhaal over waar Genemuidenaren vakantie vieren zit niemand te wachten. Zelfde geldt voor dertig aankondigingen over onze vakantiefotowedstrijd (die loopt nog wel hoor!!!). En dus is het overdreven stil op de site.

Daarom heb ik tijd voor andere bezigheden. Op het boodschappenlijstje dat ik vandaag in de hand kreeg gedrukt, zag ik komkommers staan. Die heb ik met een dikke streep doorgehaald. Ik kan geen komkommer meer zien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500