19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub heeft geen moeite met KHC

Geplaatst op: 13 augustus 2016

Muis probeert Tuncer van KHC af te stoppen

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag eenvoudig met 7-0 van eersteklasser KHC. Tijdens de wedstrijd bleek dat het voorin wel goed zit met de Genemuidenaren. Kavak, Menting en Jansen weten elkaar uitstekend te vinden. De achterhoede werd door de zwakke Kampenaren nauwelijks getest. Trainer Jan van Raalte zou daar graag versterking zien. “Mogelijk kunnen we daar komende week nieuws over naar buiten brengen”, zegt de inwoner van Harkema na afloop.

Van Raalte was tevreden over de eerste helft waarin Genemuiden vlot combinatievoetbal speelde. Daarbij moet worden aangetekend dat KHC nog maar net in training is en nu voor het eerst een wedstrijd speelde. “Voor rust voetballen we prima. Na de rest leggen zij er meer energie in en wij niet. Dat moet er uit, aldus Van Raalte. In die eerste helft scoort Sportclub drie keer door weifelend optreden van de Kamper defensie. Martijn Jansen (twee keer) en Wouter van der Molen profiteerden daarvan. Omar Kavak scoorde ook nog voor rust, met een prachtige boogbal.

Na rust liep het aanmerkelijk minder goed bij Genemuiden. Lip en Van der Kooij kwamen daarin Rotman en Job van Dalfsen afwisselen. Rotman speelde in het centrum, waardoor Van der Molen naar de linksbackpositie verdween. Een uitprobeersel, zegt Van Raalte na afloop. “We zitten dun in de linkerverdedigers. Wouter heeft dat met zijn rechterbeen goed ingevuld.”

Na de zwakke fase pakte Genemuiden de draad weer op. Danny Menting scoorde nog twee keer en in de slotfase bracht Anne van der Kolk de zevende treffer op het scorebord. Daardoor kan Genemuiden met een goed gevoel naar Assen afreizen. Tegen ACV moet blijken of de doelpuntrijke voorbereiding een positief vervolg in de competitie krijgt. Genemuiden speelt dan sowieso zonder de geschorste Patrick Lip.