Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub Genemuiden begint seizoen met een gelijkspel

Geplaatst op: 20 augustus 2016

Sportclub Genemuiden is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen ACV. In Assen mochten de groen-witten het meeste aanspraak maken op meer, al zakte de ploeg in de slotfase weg en had de thuisploeg ook nog kunnen winnen.

Genemuiden begon aan het duel met Robert Boes op de plek van de geschorste Patrick Lip. Achterin speelde Van der Molen opnieuw linksback en Rotman in het centrum. Die verdediging kwam voor rust eigenlijk geen moment in gevaar. Net als Genemuiden overigens speelde ACV onwennig en slordig. Bovendien stonden beide ploegen goed, zodat er nauwelijks ruimte was tot combineren.

Het meeste gevaar van Genemuiden-kant kwam van Omar Kavak. Die gaf een keer een knappe voorzet die Van der Kolk niet kon binnenwerken en was gevaarlijk met veel individuele acties. De mooiste actie voor rust was echter van Danny Menting (pikant genoeg gekomen van ACV) die met een bekeken lob probeerde te scoren. De ACV-doelman kon de bal nog net over de lat tikken.

Na rust was het duel meteen interessanter. Nog voordat alle supporters weer langs de lijn stonden, had Kavak met een diagonaal schot voor de 0-1 gezorgd. Direct daarna tikte Anne van der Kolk zelfs bijna de 0-2 binnen. Ook daarna heerste Genemuiden en had het eigenlijk verder afstand moeten nemen. Dat gebeurde echter niet.

Nadat trainer Van Raalte de voor het eerst meespelende Boes wisselde voor Rick Doorn kwam er wat onrust in de Genemuider gelederen. ACV profiteerde vrijwel direct via spits Hagenauw. De ploeg uit Assen leek daarna door te willen drukken, maar Genemuiden herstelde zich snel en daarna ging het duel gelijkwaardig verder. Beide teams kregen kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer in Assen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500