Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meente zoekt vrijwilligers

Geplaatst op: 23 augustus 2016

Met ingang van 1 oktober a.s. gaat De Meente in de verpleeghuiswoningen werken met vrijwilligers die assisteren bij het ontbijt en bij de warme maaltijd. In het verpleeghuis wonen ca. 6 bewoners per woning, die gezamenlijk de dag doorbrengen. “Voor de ochtenden zijn we op zoek naar vrijwilligers die in de huiskamers gezellig bij de bewoners aan de tafel, het ontbijt willen verzorgen en waar nodig, de bewoners ondersteunen”, legt Dorothee Roeten uit.

De tijden zijn van 08.30-10.30 uur. “Voor de middag/ avonden zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met de bewoners de warme maaltijd willen bereiden. Hierbij denken we aan het samen de aardappels schillen, groente schoonmaken, het eten koken maar ook gezamenlijk eten en het afruimen tot slot. De tijden hiervan zijn 17.00-18.30 uur. Belangrijk hierbij is geduld en respect voor de doelgroep (dementerende ouderen) Ook is kookervaring  van belang!”

Hebt u interesse, of heeft u nog vragen neem dan gerust contact op, via telefoonnummer 038-3852710 of mail naar d.roeten@ijsselheem.nl. Zij is aanwezig op dinsdag en vrijdagmorgen. Op woensdag 28 september a.s. wordt  een voorlichtingsavond hierover georganiseerd. Deze avond in de Stadskamp van de Meente en begint om 19.30 uur.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Meente zoekt vrijwilligers

 1. van der Steeg schreef:

  Wie let op de bewoners met slik problemen ,ik zou daar niet graag verantwoordelijk voor zijn.

 2. Grietje schreef:

  Ik vraag het me af of het een kwestie van geld is en Karel denkt van niet!
  Ik vind het nog al niet wat om voor het ontbijt en avondeten vrijwilligers te vragen.
  Lijkt mij een goed idee dat de Meente ons antwoord geeft !

 3. Karel schreef:

  Ik denk niet dat het een kwestie is van een tekort aan geld voor het ” laten bereiden” van een maaltijd. Maar het is juist zo belangrijk om dit als activiteit te zien. Op deze manier zijn de ( eenzame/ dementerende) ouderen actief betrokken bij het bereiden van de maaltijd. Het is een mooie sociale activiteit die veelal herinneringen opleverde en daardoor gespreksstof.
  Ook dit kan dus één van de leuke dingen zijn.

 4. Grietje schreef:

  Ik vraag me soms echt af of er in een verpleeghuis nou echt geen geld genoeg is om de maaltijden door betaalde krachten te laten verzorgen. Vrijwilligers zijn naar mijn idee nodig om met bewoners die eenzaam zijn te bezoeken of wandelen of andere leuke dingen te doen. Je kan zo overal wel vrijwilligers voor gaan vragen!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500