Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembad Hasselt voorbij 50.000 bezoekers

Geplaatst op: 25 augustus 2016

Donderdagmiddag rond half twee werd in het Ariën Prins van Wijngaardenbad de vijftigduizendste bezoeker van dit seizoen verwelkomd. De 8-jarige Jelmer Compagner uit Zwolle was de gelukkige en werd in het zonnetje gezet. Hij was met zijn vader en zus naar Hasselt gekomen voor een frisse duik in het Hasselter openluchtbad.

Aanvankelijk zag het er niet meer naar uit, dat een bezoekersrecord zou worden gehaald. Het fraaie zomerweer van deze week zorgt elke dag voor grote bezoekersaantallen. De scholen beginnen in deze regio volgende week dus gaan veel gezinnen met dit warme weer nu nog even een dagje zwemmen. Donderdagmorgen bleek, dat op deze dag de 50.000ste bezoeker de kassa in Hasselt zou passeren. Locatiemanager Raymond Spijkerman sprak van een historische gebeurtenis in het zwembad van Hasselt, dat sinds 2008 in beheer en exploitatie is van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland. Hij zei verder, dat er veel bezoekers komen uit de regio, zoals Zwolle-Stadshagen en Kampen en nodigde iedereen uit dit vooral te blijven doen. Wij hebben een fijn bad voor gezinnen met alle faciliteiten. Spijkerman overhandigde Jelmer Compagner een gratis jaarabonnement voor 2017. De jonge zwemmer toonde zich hiermee verrast en blij.
Zwembadvoorzitter Roel Huls spreekt in een reactie van een prima ontwikkeling van het bad. De laatste jaren zaten wij al enkele keren dicht bij de 50.000 grens. Hij waardeert de grote inzet en betrokkenheid van het zwembadpersoneel om de grote toestroom van bezoekers in goede banen te leiden. Wij leggen de lat steeds hoger en krijgen daarvoor vrijdagmorgen het Keurmerk Veilig en Schoon uitgereikt. Een prachtig en waardevol certificaat, dat aangeeft dat er binnen de kaders van de wettelijke eisen van het Keurmerk wordt gewerkt voor een zo optimaal mogelijk veilig en schoon bad, aldus de voorzitter.
Ook voor de komende dagen zijn de weersvooruitzichten gunstig. Met een gemiddeld bezoekersaantal van 1500 per dag wordt de behaalde mijlpaal volgens de verwachtingen flink overschreven. De openluchtbaden draaien overuren tijdens de hittegolf. Het Hasselter bad profiteert hier volop van.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500