Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters zesde op het NK

Geplaatst op: 28 augustus 2016

Afgelopen weekend reisden Carolien Altena, Lisanne Kanis en het team van de Zwartewaterruiters af naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Het team van de Zwartewaterruiters was goed vertegenwoordigd en nam de zesde prijs mee naar huis. Carolien Altena behaalde de achtste prijs. Janine Flier – Breman schreef in Wezep twee maal de eerste prijs op haar naam.

Op zaterdag 27 augustus jl. ging het Verenigingsteam van de Zwartewaterruiters op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo de strijd aan met 23 andere topteams uit heel Nederland. Het dressuurteam bestaande uit Anne-jet Harms met Buddha to Buddha, Carolien Altena met Komeet, Briëtt Breman met Golden Boy en Mirthe Bakker met Sultan was erg goed in vorm. De combinaties lieten uitstekende proeven zien en behaalden een totaalscore van 780,5 punt. Ook het springteam bestaande uit Maud van Rees met Warenzo, Lisanne Kanis met Elavsca, Anne-jet Harms met Buddha to Buddha en Joel Zwanepol met Papa Chico was in topvorm. De combinaties wisten de strafpunten laag te houden waardoor de eindscore op een totaal van 770,5 punt kwam. Met dit resultaat werd het team van de Zwartewaterruiters beloond met een mooie zesde prijs van Nederland.

Carolien Altena en haar pony Komeet hadden zich individueel geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. De combinatie schreef twee weken geleden het Overijssels Kampioenschap op haar naam en mocht haar prestaties nu opnieuw laten zien. Carolien en Komeet hebben een erg goede proef neergezet in een grote groep met 31 andere combinaties. Ze kreeg van de drie jury’s hoge punten: 197.5, 204 en 209. Met dit resultaat won zij de achtsteprijs van Nederland. Ook Lisanne Kanis is met haar twee pony’s afgereisd naar Ermelo. Met Leuns Veld’s Yrian kwam zij uit in de klasse L2 categorie D/E . De combinatie reed een nette proef en kreeg van de jury’s 186.5, 194.5 en 202.5 punt. Hiermee behaalde zij de negentiende plek van Nederland. Lisanne Kanis ging met haar andere pony Elavsca van start in de hogere klasse M2 categorie D/E. In een grote groep met 31 andere combinaties zette zij een goede proef neer. De jury beloonde haar met 186.5, 194.5 en 205.5 punt en hiermee eindigde de combinatie op de vijftiende plek.

Janine Flier – Breman is op vrijdag 26 augustus jl. met haar paard Hercules afgereisd naar Wezep. In de klasse L1 reed zij twee uitstekende proeven en de jury gaf haar hoge scores van 205 en 214 punten. Met dit resultaat won zij twee maal de eerste prijs.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500