Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee dagen lang wilgen weghalen

Geplaatst op: 29 augustus 2016

De provincie haalt in september de wilgenrij langs de Kamperzeedijk, tussen hectometerpaal 5.45 en 6.1, weg. De werkzaamheden nemen naar verwachting enkele dagen in beslag. De wilgen zorgen voor onveilige situaties voor zowel het auto- als fietsverkeer.

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden worden 67 knotwilgen gerooid inclusief de wortels. De ontstane ruimtes worden opnieuw ingezaaid met gras. Met het kappen van de bomen ontstaat er ook weer ruimte voor een goed onderhoud van de achtergelegen watergang. Als compensatie van de kapwerkzaamheden heeft de provincie een bijdrage geleverd aan het inrichtingsplan Kamperzeedijk Oost. In dit plan is nieuw groen in de vorm van bomen en struiken aangebracht.

Verkeersregelaars
Om de werkzaamheden uit te voeren wordt er gewerkt op het fietspad en in de berm. Om fietsers veilig het werkterrein te laten passeren worden verkeersregelaars ingezet tijdens de uitvoering.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500