Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Industriehaven stuk intensiever gebruikt

Geplaatst op: 31 augustus 2016

Twee bedrijven, gevestigd bij de uitgebreide industriehaven, treffen maatregelen om meer van hun producten over water te vervoeren. Dat schrijft de gemeente in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.  Zij willen daarvoor de industriehaven als op- en overslaglocatie gebruiken.

Sinds de herinrichting wordt de industriehaven intensiever gebruikt. Ging het in 2013 nog om 435.306 ton overslag, de verwachting is dat de tonnages overslag dit jaar op 606.000 ton komt. De gemeente schrijft dat ze, mede door het besluit van de twee bedrijven, verwacht dat de groei doorzet.

Een derde vaste gebruiker van de industriehaven is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe fabriekshal waarvoor de grondstoffen ook per schip zullen worden aangeleverd. “Uiteraard faciliteert de gemeente deze bedrijven”, schrijft zij naar het ministerie.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500