Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis orgelconcert Harm Hoeve

Geplaatst op: 2 september 2016

In de Grote Kerk van Zwolle wordt op monumentendag 10 september een aantrekkelijk programma georganiseerd. De dag wordt van 16:00 tot 17:00 uur afgesloten met een orgelconcert door Harm Hoeve. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Organist Harm Hoeve heeft een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld waarbij de vele mogelijkheden van het grote Schnitgerorgel ruimschoots aan bod zullen komen; van fluisterzacht tot ‘alle registers open’.

Het concert begint in Frans romantische sfeer met de Suite Gothique van Boëllmann. Bach’s werken lijken wel geschreven voor het Zwolse orgel. Dit geldt zeker voor zijn bekende Toccata en Fuga in d. Van Balbastre worden variaties over het Franse volkslied gespeeld. Hij leefde tijdens de Franse revolutie. In zijn compositie zijn kanonschoten, het vluchten van de vijand en een overwinningslied te beluisteren. Harm Hoeve sluit af met inventieve variaties van Cor Kee over het stoere Valeriuslied “Merk toch hoe sterk”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500