Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opletten in het verkeer: de scholen zijn weer begonnen

Geplaatst op: 2 september 2016

Deze week ontvangen alle inwoners van Genemuiden en Kamperzeedijk via VVN (Veilig Verkeer Nederland) afdeling Genemuiden een kaart met de titel “De scholen zijn weer begonnen”.

Op deze vrolijke kaart geven kinderen aan dat zij weer naar school gaan. Het is na de schoolvakantie voor iedereen weer wennen. Op de eerste plaats voor de kinderen die naar school gaan. Op de achterkant van de kaart staan wat wetenswaardigheden over het gedrag van kinderen in het verkeer, belangrijk blijft dat men kinderen in het verkeer goed in de gaten houd en op tijd kunt remmen.

Helaas gebeuren er tijdens de eerste drie maanden na de zomervakantie veel verkeersongevallen waarbij schoolgaande kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar zijn betrokken. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Zij beschikken immers nog niet over alle vaardigheden om zich als een ervaren en een volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen. Vandaar de jaarlijkse landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Opletten in het verkeer: de scholen zijn weer begonnen

  1. MJ schreef:

    Ik zie daar bijna nooit wat liggen het is juist heel erg schoon dus ik snap niks van de bovenstaande onjuiste, onvriendelijke en niet wel gezinde opmerking van een zekere JM.
    Ik verbaas me er juist over dat er weinig rotzooi ligt dus scholieren van de PZ jullie verdiennen juist een pluim hiervoor! En van JM krijgt een asprientje nog hoofdpijn…

  2. JM schreef:

    Meestal merk je het op de Kamperzeedijk/Grafhorst wel aan de zakken chips en andere zooi die langs het fietspad wordt gegooid. Daders?
    Ik rij Kampen – Genemuiden 3,4 x per week en je weet soms niet wat je ziet. Het spijt me, maar 9 v.d 10x is het volk v.d PZ.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500