Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gerrit Knol beste fietser onder de wethouders

Geplaatst op: 4 september 2016

De Burgemeestersfietsdag kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement, waarbij de afgelopen jaren ook de gemeentesecretarissen van de partij waren. Dit jaar werd het peloton uitgebreid met de wielerminnende wethouders van Nederland en werd er een toertocht en wedstrijd georganiseerd rondom en in Assen.

Op het wielerparcours van het regionaal Wielercentrum Noord werd gestreden om het felbegeerde kampioenstruitje. Het was Gerrit Knol die vanuit het vertrek direct wegsprong en een 10-tal ronden alleen vooruit reed en daarna door het peloton werd ingerekend. Wie verwacht had dat het daarmee wel met hem gebeurd was kwam bedrogen uit. Na een aantal ronden sprong Gerrit opnieuw weg om uiteindelijk solo te finishen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Frank van der Meijden, de burgemeester van Laarbeek. Knol: ” leuk om in zo’n zetting bestuurders te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Zo’n wedstrijdje maakt het toch wel bijzonder. Eigenlijk wil iedereen wel graag winnen. Ik ben er gewoon ingeknald en kon goed blijven draaien. Met de overwinning als resultaat”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500