Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weinig succes voor Genemuidenaren ‘in den vreemde’

Geplaatst op: 4 september 2016

Waar Genemuider voetballers in het verleden slechts sporadisch voor clubs buiten de geboorteplaats kozen, is dit seizoen het hek van de dam. Veel spelers zochten hun heil buiten Genemuiden. Genemuiden Actueel probeert die verrichtingen het komend seizoen te volgen. Het eerste weekeinde leverde weinig succes op.

Ryan van Lente, Siebren Visscher en Niek Beens verkasten in de zomer naar de andere kant van de Kamperzeedijk. In IJsselmuiden verdedigen ze het rood-witte shirt van IJVV. Dat begon het seizoen met een echte streekderby tegen DOS. De Genemuidenaren begonnen allemaal in de basis, maar konden niet voorkomen dat de ‘poelenten’ met een 1-3 zege de Stadsbrug overtrokken. Visscher maakte wel het enige doelpunt voor IJVV. Hij kopte de 1-3 binnen.

Ook in Nunspeet is een soort Genemuider enclave ontstaan met trainer Marcel Boudesteyn, spits Sijmon Eenkhoorn en doelman Henrico Abma. Bovendien ging ook Gieljan Tissingh van Genemuiden over naar Nunspeet. Ze stonden allemaal in de basis, maar gingen uit bij KHC in Kampen met 3-2 onderuit. Meer succes had Go-Ahead Kampen dat met 0-2 won bij DOS’ 37. Genemuidenaar Gerhald Visscher speelde niet. Bij DOS stond Stef van der Velden in de spits.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500