Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw Zingnd noar de Zundag

Geplaatst op: 5 september 2016

Op zaterdag 17 september wordt in de Hervormde Kerk weer “Zingnd noar de Zundag” gehouden. Deze bijeenkomst, waarin het dialect van Genemuiden voertaal is, heeft plaats als onderdeel van het streektaalfestival Eikoerei.

Tijdens de dienst worden er diverse psalmen en gezangen in het Gællemunigers gezongen. Op speciaal verzoek van de Provincie Overijssel zijn er ook enkele psalmen met de tot Nationaal Immaterieel Erfgoed verklaarde bovenstem in het programma opgenomen. De meditatie zal worden verzorgd door de in Genemuiden geboren en getogen Ds. Jan van der Kolk. Aansluitend bij het Eikoerei-thema ‘Et Diep’ zette hij boven de meditatie: ‘De stad van het levende water’. Arend Booi (orgel) en Jan Last (solo-zang en mondorgel) verzorgen verder de muzikale begeleiding en intermezzo’s.

De aanvang van Zingnd noar de Zundag is 19.00 uur in de Hervormde kerk aan het Kerkplein.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500