Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klaas heeft het weer druk met de pompoenen

Geplaatst op: 8 september 2016

Foto's Pieter Polman

Klaas ‘Pompoen’ verkoopt zijn producten zaterdag tijdens Open Monumentendag bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk. Daarom was hij donderdag druk met het maken van pompoenstukken en manden. De opbrengst van het land is dit jaar goed, zegt Klaas.

“De fleskalebassen zijn gegroeid als kool. Zachte nachten  en warme dagen waren wat dat betreft perfect”, vertelt Klaas, tussen het klanten helpen door. Want is het weer druk voor zijn woning aan de Zeedijk. De hortensiabloempjes en andere decoratiespullen zijn alweer op.

Het is al zeker het twintigste jaar dat Klaas zijn pompoenenshow heeft. Hij is er de hele dag mee bezig, vertelt zijn vrouw. “Als we ’s avonds aan het eten zijn en er komt een klant, dan gaat hij weer naar buiten. En voordat hij dan weer binnen is….”, klinkt het. Want voor een verkooppraatje neemt hij altijd ruim de tijd…

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500