Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlandtoernooi kiest voor nieuwe opzet

Geplaatst op: 9 september 2016

Na een geslaagde 14e editie van het Zwartewaterlandtoernooi en de zomervakantie kort achter de rug, is de organisatie met een vernieuwende en frisse blik gestart met de voorbereidingen van de 15e editie van het Zwartewaterlandtoernooi. De organisatie wil de ‘ouderwetse gezelligheid’ terug en voert de nodige veranderingen door.

Het Zwartewaterlandtoernooi, wat in 2001 begon als een bedrijventoernooi binnen de Gemeente Zwartewaterland, is in de afgelopen 15 jaar buiten deze gemeente uitgegroeid tot in de omgeving Kampen, Meppel en Zwolle. Niet alleen is dit toernooi gegroeid buiten de omgeving, ook is het voetballend niveau tot een behoorlijk hoog niveau gestegen. “Ondanks dat wij hiermee vele voetballiefhebbers naar de zaal trokken, kregen wij de laatste jaren vooral de kritiek te horen dat de “ouderwetste gezelligheid” uit het toernooi was verdwenen. Daarom willen wij als organisatie bereiken dat in de 15e editie van het Zwartewaterlandtoernooi, in combinatie met het uitgegroeide prestigieuze zaalvoetbaltoernooi, de ouderwetste gezelligheid terugkeert”, aldus de organisatie.

Mede dankzij de inbreng van Henry Lindeboom heeft de organisatie gezamenlijk besloten dit te willen bereiken door het toernooi te splitsen in twee deeltoernooien, te noemen een “selectief” en “recreatief” toernooi. In het selectieve toernooi zullen minimaal 16 deelnemende teams in vier poules van 4, tijdens de voorrondes strijden om de finaleplaatsen. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de finaleronde, waarin zij uitkomen in twee poules van 4. Het recreatieve toernooi is bestemd voor voetballers met de leeftijd van 35+, waarin voor elk team een uitzondering is om maximaal 2 jongere voetballers aan het team toe te voegen. Er zullen minimaal 8 reactieve teams verdeelt over twee poules van 4, in de voorrondes strijden om 4 plaatsen in de finaleronde.

“Ook merkten wij de afgelopen toernooien dat er steeds meer voetballers gebonden zijn aan werktijden gedurende de speeldagen, waardoor steeds meer teams zich in de afgelopen jaren moesten afmelden. Daarom hebben wij gekozen om de speeltijden op te schuiven naar het einde van de middag tot halverwege in de avond, waarna natuurlijk voldoende tijd is om gezellig een drankje te nuttigen.”

De voorrondes worden op dinsdag 27 en woensdag 28 december, vanaf 17:00 uur tot ongeveer 22:00 uur gespeeld. De finaledag zal plaatsvinden op vrijdag 30 december vanaf 16:00 uur tot ongeveer 22:00 uur.

“Natuurlijk kan dit toernooi niet slagen zonder de inzet van de deelnemers en zijn wij op zoek naar jullie! De uitnodigingen naar de deelnemende teams van de afgelopen jaren zijn reeds verstuurd en rekenen wij op hun deelname. Heb je geen uitnodiging gehad en wil je een nieuw team aanmelden dan kan je je op de volgende manieren aanmelden: “

1.     Voor deelname aan het prestatie toernooi meld je je aan door een mail te sturen naar zwtoernooi@gmail.com;

2.     Voor deelname aan het recreatieve toernooi meld je je aan bij Henry Lindeboom door een mail te sturen naar tjoepie80@hotmail.com.

Aanmelden kan tot 1 oktober 2016, dus wees er snel bij (vol is vol)!

Ook voetballen wij tijdens de aanstaande editie samen voor het goede doel. Dit jaar is er wederom gekozen voor een goed doel binnen de Gemeente Zwartewaterland, namelijk Het Blokhuis in Genemuiden. Het Blokhuis is een woonvorm voor verstandelijke en/of meervoudige gehandicapten, waarin een ieder zelfstandig woont onder professionele begeleiding. Voor dagelijks vervoer naar de dokter, tandarts, therapie, zwemmen in Zwolle, onverwachte uitjes, catechisatie, kerkbezoek, etc is een nieuwe bus nodig.

De wedstrijden vinden, zoals gewoonlijk, plaats in d ‘Overtoom te Genemuiden. Het toernooi zal worden afgesloten met een feestavond in de kantine. Tevens wordt de cheque met het sponsorbedrag overhandigd aan het goede doel: Het Blokhuis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500