Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Marit Boxum derde in Steenwijk

Geplaatst op: 10 september 2016

Marit Boxum zwom een pr tijdens de Nationale Sprintwedstrijd en behaalde een derde plek. Ze startte het nieuwe seizoen voor haar vereniging Deltasteur in Steenwijk. De club bond de strijd aan met tien zwemverenigingen en 206 deelnemers. Iedere zwemmer zwom de 50m vrije slag, 50m schoolslag, 50m vlinderslag en 50m rugcrawl. De snelste zwemmers van de 50m vrije slag zwommen tot slot nog een finale.

Marit trapte meteen goed af met een mooie 27:94 op de 50m vrije slag, wat haar meteen ook een finaleplaats opleverde voor de Finale Sprintkoningin. Haar 50m schoolslag kwam beter uit de verf en hiermee zette Marit een mooie PR van 37:77 neer. Met een 30:10 op de 50m vlinderslag en een PR van 31:11 op de 50m rugslag kon Marit zich opmaken voor de finale.

Nadat alle zwemmers de vier slagen hadden gezwommen werd de wedstrijd afgesloten met de Finale Sprintkoningin en Finale Sprintkoning. Marit Boxum eindigde op een mooie zesde plaats met een eindtijd van 28:05. an het einde van deze dag werden de medailles verdeeld en in het overall klassement bij de dames eindigde Marit op een 3e plaats.

Volgende week treedt de A-selectie aan bij de limietwedstrijd in zwembad De Kiefer in Dedemsvaart waar de voorbereiding verder gaat richting de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren in Hoofddorp in November

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500