Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK duikt het Diep in

Geplaatst op: 11 september 2016

Zwemvereniging De Eerste Kolk duikt als opening van Eikoerei in het Diep (thema van deze editie van Eikoerei). De zwemmers en zwemsters zullen vanuit het Diep de buitenhaven in zwemmen, door de Sas, om in de binnenhaven een bel te luiden en daarmee het startsein te geven voor de rest van de feestelijkheden op en rond het Havenplein.

Bij het zwemmen in open water zijn er twee factoren die roet in het eten kunnen gooien; de temperatuur, vooral ook van het water, en de waterkwaliteit. Dat geldt ook voor ‘Duiken in het Diep’. Graag wil de organisatie van Eikoerei op deze sportieve en ludieke manier de band tussen ‘t Diep’ en ‘Gaellemuun’ accentueren, maar de veiligheid en de gezondheid van de zwemmers en zwemsters staat voorop. Maar, ijs en weder dienende, belooft het een prachtig spektakel te worden, zo’n groep zwemmers die de golven van de buitenhaven trotseert. Weer eens wat anders als zo’n baai in Rio de Janeiro. DEK en de werkgroep Eikoerei hopen op een flinke publieke belangstelling; de zwemmers verdienen dat!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500