Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Laatste vlucht is voor Beens

Geplaatst op: 11 september 2016

Voor de laatste vlucht van dit seizoen werden vrijdagavond nog slechts 96 duiven ingezet. Alleen aan dit aantal kan men zien dat de duiven en de duivenliefhebbers aan de wel verdiende rust toe zijn. Het seizoen heeft voor de meesten niet gebracht wat ze er op voorhand van verwacht hadden, doch dit is elk jaar het geval.

Je hebt te doen met levende have en die kan niet altijd zo gestuurd worden zoals men wil. Ook het weer was diverse zaterdagen niet optimaal, dit resulteerde dan ook direct in het achter blijven van meerdere, vaak ook goede duiven. Dit is een ook jaarlijks terug kerend fenomeen.

Vandaag echter kom men over het weer niet klagen. Volop zon en een windje op de staart.

Gerrit Jan Beens heeft zich enkele weken geleden toch aangetrokken dat hij benoemd was als de meeste tweede prijzen winnaar. De eerste duif die werd afgeklokt behoorde thuis op het hok van Gerrit Jan, tijd van aankomst 13.28 uur. De gemiddelde snelheid over het 375 km lange traject vanaf Laon was 1640 meter per minuut of ruim 98 km. Per uur. Beens lag hiermee 6 minuten los vooruit op een duif van Piet Breman.

De uitslag :

1-3-8-11-12-13-14-15-23 Gerrit Jan Beens

2-5-18-19-24 Piet Breman

4-7-9-16-17-22 Reind Breman

6-10-20-21 Herman van der Haar

 

De komende maanden moeten de duiven hun verenpak verwisselen om er in 2017 weer fris tegen aan te gaan,

Als de kampioenen bekend zijn zullen wij dit melden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500