Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Helers opgepakt in Staphorst

Geplaatst op: 13 september 2016

De politie heeft dinsdagmorgen 13 september op de Achthoevenweg drie verdachten uit Rotterdam aangehouden voor heling van een auto. De bestuurder was 17 jaar en beschikt nog niet over een rijbewijs.Dinsdagmorgen werd de kentekenplaat herkend door de Automatic Number Plate Recognition (ANPR) van de politie. Met ANPR scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst in een computersysteem. Deze auto bleek vorige week te zijn gestolen in Rotterdam. Dat was voor de meldkamer aanleiding om de dichtstbijzijnde politieagenten te informeren.

Agenten hebben de auto laten stoppen op de Achthoevenweg. In de auto zaten twee jongens van 17 en een man van 18 jaar uit Rotterdam. Ze zijn aangehouden op verdenking van heling van een auto. De bestuurder was 17 jaar en reed zonder rijbewijs. Hij krijgt hier een boete voor. De agenten hebben de verdachten meegenomen naar het politiebureau en de auto in beslaggenomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500