Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fitmoms (column Martine Nanninga)

Geplaatst op: 15 september 2016

Als je op social media kijkt zie je wel eens van die ‘fitgirls’ voorbij komen.  Van die irritant gezonde, fitte, gespierde moeders. Daar heb ik wel vrede mee.  Maar het loopt een beetje uit de hand nu… er zijn er steeds meer! 

Ik troostte mezelf dat ik moeder ben van vier kinderen… kortom mijn buikspieren zijn kwijt. En tijd om ze te zoeken is schaars, met vier kinderen. Natuurlijk kan ik  ’s avonds als ze op bed liggen gaan sporten maar hé, wanneer moet ik dan op de bank hangen?!  En wat denk je van mijn series dan?! Die moeten fanatiek gevolgd worden! En dan nog het huishouden, dat houdt nooit op.

Maar nu hoef ik Instagram of Facebook maar te openen en dan zijn daar de ‘fitmoms’ Zo noemen die  energieke moeders zich. Die blijkbaar overal tijd voor hebben. Sporten, koken, huishouden, kinderen opvoeden en het sporten bijhouden. Dus een conditie van hier tot Tokyo. Die fitmoms poseren trots (en gespierd) met hun kinderen. En dat zijn er grotendeels ook meer dan drie. Boven hun jaloersmakende foto staat ook nog heel groot, ‘What’s your excuse?’ Ehm.. dat ik ook wel eens een zak chips wil leegeten?! Hoe dan ook, mijn excuus is niet geloofwaardig meer.

Ze gaan sporten met hun baby. En de overige kinderen doen ook fanatiek mee. Dat ziet er best schattig uit hoor. Maar bij mij gaat dat echt niet werken. Ten eerste blijft mijn baby echt niet netjes liggen terwijl ik buikspieren boven hem train. Ten tweede is hij het zo zat als ik hem als gewichten gebruik. Met een huilende baby is de lol er zo af neem ik aan. En ten derde spuugt hij mij onder als ik hem steeds boven mijn hoofd til om mijn arm spieren in actie te laten komen.  Tijdens baddertijd even snel wat oefeningen doen? Worden die fitmoms dan niet compleet nat gespetterd? Ik moet die ondeugden echt in het oog houden hoor, ze zitten niet liefjes stil ofzo. Ik ben veel te druk om ze in leven te laten om mij ondertussen  op te drukken. Of werkt dit bij jullie wel en ligt het gewoon aan mij..?

Bij mijn vorige zwangerschappen had ik het geluk dat ik nog jong en rekbaar was, binnen no-time liep ik weer rond alsof er niks gebeurd was. Maar helaas, die tijd is voorbij en ik moet nu toch echt aan het werk, wil ik ook maar iets op zo’n fitmom lijken. Helemaal nu ik zolang stil heb gezeten/ gelegen na het breken van mijn stuitje. En alleen met een gezellige zumba les ga ik het niet redden. Waarschijnlijk helpt het al als ik na het sporten de snackbar achterwege laat. Dus lief vriendinnetje, wil je me niet meer meeslepen als ik net goed bezig ben? 😉

Mijn excuses zijn op.. Ik ga het zeggen, dan kan ik niet meer terugkrabbelen (natuurlijk kan ik nog terugkrabbelen, maar dit klinkt lekker dramatisch). Ik ga enorm fanatiek doen als ze allemaal op bed liggen..

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500