Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cursus Hebreeuwse taal

Geplaatst op: 16 september 2016

Leerhuis Zwartewaterland biedt een cursus Hebreeuwse Taal aan. De cursus is gebaseerd op een internetcursus; na de vijf lessen zullen we overleggen over voortzetting van de cursus dan wel instromen bij deze internetcursus.

De cursus bevat veel huiswerk, dat in de volgende les wordt besproken. Daarom wordt verwacht dat de deelnemers alle avonden aanwezig zijn. We gebruiken geen lesboek, wel veel schriftelijk lesmateriaal dat in een 23-rings multomap past. Bij een deel van het huiswerk wordt gebruik gemaakt van internet.

Tweeduizend jaar was het Hebreeuws, de taal waarin het grootste deel van het Oude Testament werd geschreden, een dode taal, die alleen werd bestudeerd door rabbijnen, predikanten en professoren. Als gevolg van de terugkeer van de Joden vanuit alle windstreken naar hun oude land, wat als ver voor de Tweede Wereldoorlog begon, kwam er meer belangstelling voor de oude liturgische taal. Vooral door de inspanningen van Eliëzer Ben Yehoeda, die veel nieuwe woorden bedacht voor nieuwe begrippen, kwam het Hebreeuws weer tot leven.

Data

Woensdag 28 september 2016 , 12 en 26 oktober 2016 , 9 en 23 november 2016

Cursusleiders Floris Poot en Peter ter Haar

Locatie De Poort – Zwartsluis Aanvang 19.30 uur Prijs € 15,00

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500