29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Kleine overwinning voor Sportclub

Geplaatst op: 17 september 2016

Sportclub Genemuiden kende een zware middag tegen laagvlieger ASV Dronten (2-1). In een uiterst moeizame eerste helft waarin ASV Dronten op voorsprong kwam lukte het Sportclub maar niet om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Een van richting veranderde schot bracht ASVD de voorsprong, die tot pal voor rust op het score bord bleef staan. Omar Kavak zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker, een harde schuiver in de korte hoek verraste doelman Tromp. Anne van der Kolk bracht SC Genemuiden de definitieve winst, in de 82e minuut ronde hij koeltjes af en bezorgde met een fraaie treffer Sportclub drie heel belangrijke punten.

Bij SC Genemuiden ontbraken nogal wat basisspelers, dit noopte trainer Jan van Raalte om een aantal wijzigingen door te voeren. Sportclub leek door deze omzettingen niet de juiste draai te kunnen vinden, het speelde onder zijn kunnen en kon niet echt een vuist maken. De eerste kans in de wedstrijd was voor Omar Kavak, een goed gemikte vrije trap spatte echter uiteen op de lat. Twee minuten later kwam ASV Dronten verrassend op voorsprong, Laurens Brouwer haalde van afstand uit en tot ieders verbazing verdween de bal nadat hij van richting veranderde achter doelman Erwin Henniphof. SC Genemuiden stond er bij en keek er na, de tegen treffer leek verlammend te werken op de spelers van Sportclub het bleef zoekende en het wilde maar niet lukken om het spel naar hen toe te trekken.

SC Genemuiden liet het er niet bij zitten, ASVD knokte voor wat het waard was maar kon toch niet voorkomen dat Sportclub voor rust langszij kwam. De inleiding tot de goal was een vrije trap, na een overtreding op Omar Kavak was hij het zelf die met een hard schot doelman Tromp het nakijken gaf. Sportclub koesterde deze gelijkmaker bij het verstrijken van het eerste bedrijf, de gelijkmaker gaf in ieder geval weer hoop voor het vervolg van de wedstrijd.

In het tweede bedrijf bleef het moeizaam gaan, de beste kansen waren zelfs voor ASV Dronten. Zo kreeg Henry Huijsmans de kans om de Drontenaren weer op voorsprong te zetten, tot opluchting van iedereen had hij het vizier niet scherp genoeg en schoot hoog over. Niet veel later bracht doelman Henniphof redding, een schot voorlangs kon hij maar net onder de lat vandaan tikken en bespaarde zo SC Genemuiden een nieuwe achterstand.

Met nog een goede tien minuten te gaan leek Genemuiden het hoofd te verliezen toen Omar Kavak rood kreeg voor een overtreding op Ricardo Ntalu, kordaat optreden van mede spelers voorkwamen erger. SC Genemuiden rechtte de rug en liet zien dat ook met een man minder op het veld de punten kunnen worden binnengehaald, het zette druk en Anne van der Kolk scoorde fraai. Genoeg voor een zeer zwaar bevochten driepunter. Volgende week wacht vv Staphorst een tegenstander van een ander kaliber, SC Genemuiden mag dan laten zien waar het echt staat.