Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Thema-avond over gezond oud worden

Geplaatst op: 22 september 2016

Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland organiseert samen met voedingsdeskundige Joyce Kuttschreutter van Slimme Eter Gewichtsconsulent een thema-avond “Gezond oud worden met de juiste voeding en beweging”. Deze thema-avond is bedoeld voor mantelzorgers, ouderen, maar ook belangstellenden en wordt gehouden op woensdagavond 12 oktober van 19.30-21.00 uur in Teewland Cultureel Centrum te Hasselt (inloop vanaf 19.00 uur).

Gezond oud worden, wie wil dit nu niet? Graag laat Joyce Kuttschreutter zien dat gezond eten heel lekker is. Naar aanleiding van de nieuwe schijf van 5 legt zij u uit wat u nodig heeft om gezond te leven, maar ook door simpele en vooral lekkere recepten laat zij u proeven wat gezond en lekker is! Maar ook voor snacks is ruimte binnen een gezond eetpatroon, maar niet te vaak. Tijdens het etikettenlezen legt zij u graag uit waar u op kunt letten op het moment dat u in de supermarkt staat en dit wilt kopen.

Alleen gezond eten is niet genoeg om gezond oud te worden. Voldoende lichaamsbeweging is ook noodzakelijk. Minimaal een half uur intensieve beweging is nodig voor een gezond en vitaal lichaam. Wat is intensief en hoe pas ik dit toe in mijn dagelijks leven, ook hier krijgt u deze avond antwoord op.

De kosten voor deze bijeenkomst zijn 2 euro .

U kunt zich voor 7 oktober opgeven bij mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg, 06-13014955 of l.ruitenberg@ijsselheem.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500