Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel waardering voor Zwartewater FM

Geplaatst op: 22 september 2016

Zwartewater FM blijft de ‘lokale media instelling’ van Zwartewaterland. De gemeenteraad greep de behandeling van dat voorstel aan om de vrijwilligers van de organisatie te bedanken voor de inzet. De SGP stelde wel vragen over de oververtegenwoordiging van inwoners van Zwartsluis in het bestuur. “Zes uit Zwartsluis, één uit Hasselt, één uit Genemuiden”, stelde raadslid Kolk vast.

Hij vroeg zich af of die verdeling valt te verbeteren, hoewel hij de inhoud van de lokale radio prima vindt. Henk Braamskamp van GemeenteBelangen had informatie uit de coulissen van Zwartewater FM. “Ze hebben werkelijk alles gedaan om bestuurders uit Genemuiden en Hasselt te krijgen, maar dat is niet gelukt. De mensen uit Hasselt en Genemuiden die er nu inzitten, zijn bijna gedwongen”, aldus Braamskamp met een knipoog.

Ook volgens wethouder Knol is Zwartsluis inderdaad ‘een beetje oververtegenwoordigd’. “Maar als ik een taalgrapje mag maken: waar staat de G van SGP eigenlijk voor…”, aldus Knol, met een knipoog naar de Genemuider overtegenwoordiging in die partij.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500