Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

700 euro en 170 kratten voor Voedselbank

Geplaatst op: 25 september 2016

De voedselbank Zwartewaterland hield zaterdag 24 september 170 kratten over aan een inzamelingsactie van houdbare producten bij vijf supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, in Hasselt de Boni en de Emté, in Genemuiden de Boni en Albert Heijn en in Zwartsluis de Coöp, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was.

De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt, waarop de benodigde producten stonden. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie een groot succes werd en daaruit blijkt ook maar eens weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland bij het werk van de voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Bijna alle klanten namen wel een aantal producten mee in hun winkelkarretje naar de kassa. Nadat ze hun boodschappen afgerekend hadden, konden ze de te doneren artikelen overhandigen aan de vrijwilligers van de voedselbank die alles in kratten inpakten. Aan het eind van de dag bleek dat er royaal geschonken is door de plaatselijke bevolking. Er zijn maar liefst zo’n 170 kratten gevuld met allerlei houdbare producten, zoals pasta’s, rijst, meel, blikgroenten, bak en braadolie en pindakaas. Met een opbrengst van in totaal bijna € 700,- werd er ook royaal gedoneerd in de collectebussen. De organisatie kijkt dan terug op een zeer geslaagde actie dag en bedankt alle gulle gevers en de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze actie, want ook mede dankzij hen is deze inzameling een groot succes geworden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500