Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK met veel medailles terug over de pont

Geplaatst op: 26 september 2016

DEK kwam zaterdag met 28 zwemmers aan de start tijdens een tienkamp in Zwartsluis. De leden zwommen in de 22 programma’s maar liefst 32 maal in de prijzen: 11 keer goud, 13 keer zilver en 8 keer brons! De gouden medailles gingen naar Frank Beens, Robin van den Berg, Anouk Bosman, Myrthe Bosman, Tim Bosman, Hendrik Aalt de Jager (2x), Edwin Kanis, Isa Koobs en Naomi van der Sluis.

Het zilver was voor Frank Beens, Lennard Beens (2x) , Andrea van Dalfsen, Arie de Jager (2x), Maritha de Jager, Edwin Kanis, Lisanne Kanis (2x), Sophie van Someren en Jasper Tuinman. Het brons ging naar Tim Bosman, Laurens Curfs, Andrea van Dalfsen, Isa Koobs, Sophie Leusink, Laurens van der Pligt (2x) en Sophie van Someren.

Bij de estafettes was er een eerste plaats voor het team Laurens Curfs, Andrea van Dalfsen, Arie de Jager en Harryelle Eenkhoorn en een tweede plaats voor het  team  Lennard Beens, Spohie van Someren, Robin van den Berg en Demi Visscher.  Er zijn 28 persoonlijke records gezwommen: de grootste verbetering is voor Jasper Tuinman. Lennard Beens, Myrthe Bosman, Laurens Curfs, Arie de Jager, Maritha de Jager, Naomi van der Sluis Sophie van Someren en Jasper Tuinman zetten op alle programma’s waarin zij zwommen (twee of drie) een PR neer

Wat is een 10-Kamp? Zwemmers van tien verenigingen gaan met elkaar de strijd aan om een 1e , 2e  of 3e  plaats. De 10 Kamp is een leuke en leerzame wedstrijd voor o.a. beginnende  wedstrijdzwemmers. Zwemmers van alle leeftijden zijn welkom. De wedstrijd wordt ingeschreven op G niveau en lager. Dit heeft voor de betere zwemmers evt. de consequentie dat ze buiten mededinging (BM) van medailles zwemmen, maar op deze wijze krijgen ook de wat minder snelle zwemmers kans op een welverdiende medaille.

In iedere leeftijdscategorie wordt een 1e , 2e  en 3e  plaats in een gouden, zilveren en bronzen medaille omgezet. De 10-Kamp wordt 6 x per seizoen georganiseerd. In het bad kunnen we tegenkomen: Deltasteur Kampen, Steenwijk’34, Zignea-Emmeloord, ZCU’78-Urk, De Reestduikers-De Wijk, ZV Zwartsluis, ‘t Tolhekke-Steenwijkerwold en De Veenkers-Nijeveen.

Zaterdag 1 oktober staat de eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie op het programma. De wedstrijd wordt gezwommen in De Vrolijkheid in Zwolle vanaf 16.30 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500