Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lamco de Vries met veel vertrouwen terug op de Kamperzeedijk

Geplaatst op: 28 september 2016

“Van de 27 jaar dat ik in dit vak zit, heb ik 24 jaar aan de Kamperzeedijk gewerkt. De meeste herinneringen aan die tijd zijn heel positief. Die positieve jaren krijgen nu weer een vervolg”, zegt Lamco de Vries over zijn Keukencentrum De Vries en Sani4All die op 27 oktober de deuren aan de Kamperzeedijk weer openen.

Dan moeten er weer veel ‘positieve schrikmomenten’ ontstaan, hoopt de ondernemer die ondertussen ook Sani4All-vestigingen in Dronten, Zwolle en Hoogeveen heeft. “’Wat moeten we nou aan de Kamperzeedijk?’, dachten mensen vroeger misschien wel eens. Als ze dan die dijk afreden, waren ze onder de indruk van wat ze zagen. Die ervaring moet terugkomen. We hebben het pand al een nieuw en fris uiterlijk gegeven.”

Maar met een mooi pand alleen redden ondernemers het niet meer in de wereld van keukens en sanitair, weet De Vries bijna als geen ander. “Vroeger was een A-locatie belangrijk, tegenwoordig juist niet meer. Je moet concurreren met internet en dat doe je met veel service en klantvriendelijkheid. Dat is ook het succes van Sani4All. Wij leveren keukens tegen internetprijzen én beschikken over veel kennis en ervaring. In service gaan we ver. Wij komen bij mensen thuis op het moment dat hen schikt. Dat kan ook ’s avonds zijn. En we nemen ze alle werkzaamheden uit handen.”

Net op het moment dat hij nadacht over een grotere locatie in Zwolle, kwam de Kamperzeedijk weer op zijn pad. “In eerste instantie vooral als magazijn voor de andere vestigingen, waarbij ik het andere deel van het pand wilde verhuren. Later realiseerde ik mij de kansen. Op de Kamperzeedijk bedien ik met Sani4All de regio Noordoostpolder/Zwartewaterland én kan ik me ook weer op keukens richten. De afgelopen jaren bleven mensen mij om advies vragen op dat gebied. Sterker nog: de eerste keukens zijn alweer verkocht.”

Dat ‘netwerk’ sterkt De Vries in de gedachte dat zijn Keukencentrum een succes kan worden. Bovendien kan hij klanten van Sani4All nu breder bedienen. “Regelmatig zoeken ze immers ook een nieuwe keuken. Daarvoor, en voor plavuizen en pvc-vloeren, kunnen ze aan de Kamperzeedijk terecht. Ook daar werken we volgens de Sani4All-filosofie: geen agressieve verkoop, maar mensen op alle mogelijke manieren helpen. Van advies en ontwerp tot de uiteindelijke plaatsing. Dan zijn ze ambassadeurs van ons bedrijf en vertellen ze hun positieve ervaringen aan anderen.”

Bij Sani4All werkt dat goed. Vanuit de vier vestigingen bedient De Vries regio’s van Emmeloord tot Hardenberg en van Apeldoorn tot Almere. “Ik heb er veel vertrouwen in dat we ook met de keukens succesvol worden. Met Albert van Asselt heb ik ook een bedrijfsleider gevonden met veel ervaring in deze branche. Zelf richt ik me aan de Kamperzeedijk op de badkamers. We hebben straks twintig keukenopstellingen, acht badkameropstellingen en veel keuze in vloeren. Als mensen straks de dijk afrijden, zijn ze weer ouderwets verbaasd.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500