Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opfrisavond voor scheidsrechters

Geplaatst op: 29 september 2016

Jaap Kort en Thijs Rozeboom, beiden docent arbitrage KNVB, verzorgden woensdag een opfrisavond voor scheidsrechters van Sportclub Genemuiden. Aanleiding hiervoor was het grote aantal spelregelwijzigingen dat de KNVB voor het veldvoetbalseizoen 2016-2017 heeft ingevoerd. Er zijn maar liefst 94 wijzigingen van kracht geworden, variërend van heel simpel tot lastig.

Op deze avond waren naast scheidsrechters van Sportclub Genemuiden ook enkele vertegenwoordigers van omliggende verenigingen aanwezig.  Hoewel de opkomst enigszins tegenviel, werd de bijeenkomst door alle aanwezigen als zeer positief en leerzaam ervaren. De met mooie filmpjes en praktijkvoorbeelden ondersteunde uitleg van Jaap en Thijs stelden de nieuwe spelregels op een prettige wijze aan de orde. Daarbij was er veel gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Op 1 november zal een info-avond voor assistent-scheidsrechters (zowel nieuwe als ervaren grensrechters) worden belegd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500