Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Poolse supermarkt in Zwartsluis

Geplaatst op: 1 oktober 2016

Foto Jan van Kleef

“Duimen op voor Polen, duimen op voor Nederland”, lacht Izabela, die samen met Rafal zaterdag een Poolse supermarkt opende. Die zit in het voormalige pand van De Lange aan het Buitenkwartier. Wethouder Dick Visserman verklaarde de zaak met een ferme knip in een lint voor geopend. “Ik hoop dat deze winkel de middenstand in Zwartsluis verder versterkt”, aldus Visserman.

Want de verwachting is dat veel Poolse mensen van buiten Zwartsluis naar de winkel komen. Bovendien heeft het dorp zelf een flinke Poolse gemeenschap. Dat is ook de reden voor Rafal en Izabela de stap te wagen. “We hebben eind vorig jaar een winkel in Swifterbant geopend. Die loopt heel goed. De gebroeders Terwel vroegen of we interesse hadden om ook in Zwartsluis te beginnen omdat hier een grote Poolse gemeenschap is”, aldus Izabela.

De winkel ziet er mooi uit en het assortiment is groot én behoorlijk verschillend van andere zaken in Zwartsluis. “We hebben bijvoorbeeld ambachtelijk vlees en worsten, die op hout zijn gerookt. Verder hebben we verse broodjes, die ook net wat anders smaken dan in Nederland. Groot is ook het assortiment van opwarmgroentes, gemaakt op de manier zoals onze Poolse moeders en oma’s dat deden”, vertelt Izabela, die ook typisch Poolse producten als Pierogi en een groot assortiment bier en wijn heeft.

Visserman toonde zich verheugd met de frisse aanblik van de winkel. “Het is hier enorm opgeknapt, zowel aan de binnen- als buitenkant. De bestrating ligt er ook netjes bij”, aldus Visserman, die daarmee min of meer de gebroeders Terwel complimenteerde. Die hebben ook goede verwachtingen van de winkel. De ingang is aan de zijkant en niet aan de Buitenkwartier-kant. “Daar komt vermoedelijk de wachtruimte voor de chauffeurs van Connexxion”, aldus Geert Terwel. De grote container op het plein voor de winkel verdwijnt dan uit het straatbeeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500