Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub niet langs tien Spartanen

Geplaatst op: 1 oktober 2016

Scoort Frank Jansen wel of niet?

Sportclub Genemuiden liet zaterdag twee punten liggen tegen Sparta Nijkerk: 1-1. De ploeg uit de Veluwe moest na een rode kaart voor Van der Wal bijna zeventig minuten met tien man spelen. In de slotfase keurde de arbiter een vermoedelijk glaszuivere goal van Frank Jansen af.

Na die rode kaart bleek opnieuw dat Genemuiden het moeilijk heeft als het zelf het spel moet maken. Bovendien moest Sportclub de aangekochte voorhoede Menting-Kavak zaterdag missen. Wel stond Martijn Jansen weer in de basis. Die had voor rust nog de beste kans voor Genemuiden. Aan de andere kant bleef Nijkerk ook met tien man gevaarlijk.

Ook na rust kreeg Genemuiden weinig uitgespeelde kansen. Het meeste gevaar kwam nog uit twee vrije trappen van Rotman. In de 64e minuut was het echter wel raak en nog uiterst fraai ook. Frank Kuurman werkte met zijn hak een vrije trap binnen. Niet veel later werd Kuurman vervangen door Frank Jansen.

Dik tien minuten voor tijd scoorde Makizodila de 1-1. Twee minuten later scoorde Jansen de 2-1, maar volgens de arbiter was de bal niet over de lijn. Een dubieuze beslissing met vergaande gevolgen.

Volgende week wacht voor Sportclub het uitduel tegen DOVO. De ploeg is na zaterdag de nieuwe lijstaanvoerder in de Hoofdklasse B.

“Je moet die wedstrijd gewoon over de streep trekken. Ongelooflijk dat je die goal niet trekt”, zegt Dirk Muis na afloop tegen Gert Jan van den Berg. Beluister het hele interview hier:

Dirk Muis SPORTCLUB

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500