Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Evert en Janna zijn zeventig jaar getrouwd

Geplaatst op: 4 oktober 2016

Foto Tineke Buitink

Evert van Dijk en Janna van Dijk-Tuinman zijn vandaag 70 jaar getrouwd. Ze kregen daarom bezoek van de burgemeester.

Evert en Janna hebben elkaar leren kennen op de Kaai in Genemuiden. Beiden kwamen uit een gezin van 4 kinderen en groeiden op in Genemuiden. Evert en Janna werkten in een mattenfabriek. Na hun huwelijk stopte Janna met werken. Net na de oorlog werd Evert opgeroepen om vanuit zijn militaire dienstplicht naar Indonesië te gaan. Hij was daar van 1947 tot en met1950 gelegerd. Geen makkelijke tijd voor Janna, zij was net bevallen van een dochter. Na terugkomst uit Indonesië ging Evert weer werken in de mattenfabriek. Samen hebben ze 3 kinderen en klein- en achterkleinkinderen.

Janna was altijd graag thuis en heeft met liefde voor haar gezin gezorgd. Ook nu nog besteedt ze haar tijd aan het huishouden en breien. Evert ging al vroeg met de VUT. Ondanks dat hij niet van vakantie hield,  heeft hij toch samen met Janna zijn zus in Australië bezocht. Janna ging daarnaast regelmatig met haar zus op vakantie.

Evert genoot van het werken in zijn volkstuin. Vorig jaar is hij hiermee gestopt. Nu gaat hij dagelijks koffiedrinken bij zijn kleindochters en schilt voor hen de aardappelen.

Na 60 jaar aan de Wilhelminalaan te hebben gewoond zijn ze sinds kort verhuisd naar de Weidegreven.  Janna en Evert genieten van hun nieuwe huis. Zij zijn dankbaar voor de vele bezoekjes van hun kinderen-, klein- en achterkleinkinderen.

Dit bijzondere huwelijksjubileum vieren Evert en Jannie in familiekring.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500