Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub pakt punt bij de koploper

Geplaatst op: 8 oktober 2016

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zaterdag een punt gepakt bij koploper DOVO. In de tweede helft stond Genemuiden behoorlijk onder druk, maar uiteindelijk zorgde Omar Kavak in de slotfase voor de niet geheel verdiende 1-2 en kon DOVO daarna nog weer gelijkmaken: 2-2.

Genemuiden moest het in Veenendaal doen zonder Anne van der Kolk en Danny Menting, maar daar tegenover stond de terugkeer van Omar Kavak. De aanvaller kon na een schorsing weer van de partij zijn tegen de koploper. Beide ploegen bleken in het begin redelijk aan elkaar gewaagd, al had DOVO wel een licht overwicht. Daardoor was de 1-0 van Patrick na 25 minuten niet onverdiend te noemen.

Sportclub kwam razendsnel terug. Enkele minuten later scoorde Jacco Riemens met een schitterende volleybal al de gelijkmaker en even later kon de jongste Riemens zelfs bijna de 1-2 maken. Een kopbal kwam via de hand van de keeper op de lat terecht. Ook een vrije trap van Rotman was kansrijk.

Na rust kwam DOVO meteen met snode plannen uit de kleedkamer en die dadendrang bleef de hele tweede helft overeind. De Veenendalers kregen de beste kansen en doelman Albert Flier moest veel in actie komen. Bij Genemuiden kon alleen Kuurman met een aardige actie voor gevaar zorgen. Tot Kavak nog eens liet zien hoe gevaarlijk hij kan zijn. Vlak voor tijd zorgde hij voor de 1-2.

Genemuiden kon de voorsprong echter niet over de streep trekken. In blessuretijd scoorde DOVO nog de 2-2. Daardoor is de ploeg van Jan van Raalte nog steeds ongeslagen en blijft bovenin meedraaien. Volgende week komt Eemdijk naar Genemuiden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500