Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toch geen asielzoekerscentrum naar Zwolle

Geplaatst op: 10 oktober 2016

Er komt toch geen asielzoekerscentrum in Zwolle. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft het verzoek voor het vestigen van een azc in Zwolle ingetrokken.De reden die het COA daarvoor geeft is dat er minder asielzoekers naar Nederland komen dan werd verwacht, daardoor staan veel opvanglocaties (gedeeltelijk) leeg. Voor 2016 en 2017 is er voldoende opvangcapaciteit in Nederland.

Burgemeester Henk Jan Meijer: “Het college van Zwolle heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door bij te willen dragen aan de oplossingen voor het vluchtelingenvraagstuk door opvangplaatsen te creëren. Passend bij het karakter en de maat van onze stad. De Zwolse samenleving heeft laten zien met respect voor elkaar het gesprek te blijven voeren over dit vraagstuk, hoe lastig dat soms ook was. Daar mogen we trots op zijn.”

De Zwolse gemeenteraad stemde op 19 april jongstleden in met de komst van een azc in Zwolle op de waterschapslocatie, Dr. van Thienenweg 1. Hier konden 600 mensen voor een periode van maximaal 15 jaar opgevangen worden. Begin juli kondigde het COA aan de plannen voor azc’s opnieuw tegen het licht te houden vanwege een op dat moment afnemende behoefte aan opvanglocaties.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500