Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan Snel onderweg naar Santiago de Compostela

Geplaatst op: 13 oktober 2016

‘Kroegbaas’ Johan Snel vertrekt vandaag voor een reis van ongeveer vijf tot zes weken naar Santiago de Compostela. Met zijn rugzak met twaalf kilo inhoud wandelt hij naar het beroemde Spaanse bedevaartsoord. Genemuiden Actueel volgt hem op zijn route.

Snel kreeg vorig jaar de wandelsmaak te pakken toen hij het Pieterspad aflegde. Nu is het tijd voor een groter project. Hij start in het Franse Pyreneeëndorp St. Jean Pied de Port en loopt dan in achthonderd kilometer naar het Spaanse einddoel. “Mijn traject is de eeuwenoude “route de Francés”. Bij de meeste pelgrims die de camino lopen spelen religieuze (of in elk geval levensbeschouwelijke) motieven vaak een rol. Maar een aanmerkelijk deel van de pelgrims dat tegenwoordig naar SdC loopt doet dit vanwege het cultuurhistorische erfgoed op de route, vanwege de fysieke uitdaging of om, vaak in samenhang met ontwikkelingen in het eigen leven, geruime tijd in een geheel andere omgeving te willen verkeren. Mijn beweegreden is meer een mengelmoes van het bovenstaande”, aldus Snel.

Het loopvirus doet de rest. “Na het Pieterpad is er geen dag voorbij gegaan waar ik niet aan een volgende uitdaging dacht. documentaires en filmpjes op YouTube zijn bekeken, lappen met tekst zijn doorgelezen, reisverslagen van mijn voorgangers zijn doorgespit, de speelfilm “The Way” met Martin Sheen is gezien, boeken zijn verslonden, eigenlijk kan er niets nieuws meer zijn. Maar toch..,als het klopt wat mijn info zegt.., moet ik gewoon gaan en niet te veel zorgen gaan maken over het weer, slaapplaatsen, tegenslagen, hoogteverschillen, en verdere ongemakken ‘het loopt zoals het loopt’ wordt er dan gezegd. “

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500