Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veilig naar het Agnieten College

Geplaatst op: 13 oktober 2016

Vol belangstelling keken de ouders op de ouderavonden van het Agnieten College naar de nieuwe verkeersfilm ‘Van huis naar Zwartsluis 2.0’. De schol vindt het belangrijk om in de eerste periode met elkaar in gesprek te gaan over de onveilige situaties onderweg en welke rol de leerlingen hier zelf in kunnen spelen. Tijdens de mentorlessen krijgen de leerlingen de film ook te zien. Naast de film zijn er verschillende verkeersactiviteiten in de eerste weken van het schooljaar.

De gymzaal van het Agnieten College werd voor de eerste klassen omgebouwd tot een debat-arena. In vier groepen namen de leerlingen uit klas 1 het tegen elkaar op in een debatwedstrijd. Met prikkelende stellingen en herkenbare filmpjes werden de leerlingen uitgedaagd om over het hun rol in het verkeer na te denken. Onder leiding van verkeerseducatiegroep ‘Team Alert’ ging de leerlingen anderhalf uur lang aan de slag.

De leerlingen van klas 3 maakten kennis met de gevolgen van agressief gedrag door overmatig alcohol- en drugsgebruik in en rond uitgaansgelegenheden. Acteurs en een gespreksleider bootsten aan de hand van praktijkvoorbeelden veilig en onveilig gedrag na en gaven de leerlingen tips om later de juiste handelingen en beslissingen te nemen. Belangrijkste les: spreek elkaar aan op onveilig gedrag.

De donkere dagen komen er weer aan. Van de fietsers vindt 95 procent dat onverlicht fietsen in het donker gevaarlijk is en toch vervangt 4 op de 10 fietsers een kapotte fietslamp niet meteen. Met goede verlichting vergroot je je veiligheid en neemt de kans op een aanrijding in het donker met 20 procent af. Vandaar dat we dit jaar mee doen met de ANWB Lichtbrigade.

De juniormentoren van het Agnieten College zetten op donderdag 27 oktober een parcours uit voor de leerlingen uit klas 1. Op verschillende posten worden met behulp van een checkkaart onderdelen van de fiets nagekeken. Ook is de mogelijkheid voor de oudere leerjaren om de fietsverlichting te laten controleren. Daarna gaat de politie goed controleren of de verlichting daadwerkelijk in orde is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500