Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CRK Voices in race voor gouden duif

Geplaatst op: 14 oktober 2016

Het Christelijk Regionaal Koor (CRK) Voices is voor de tweede keer genomineerd voor een ‘Zilveren Duif’. De uitreiking van de Zilveren Duif Awards is het hoogtepunt van de Maand van de Christelijke Muziek in de maand november. De uitreiking vindt plaats op 17 november 2016.

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties. CRK Voices is genomineerd in de categorie koormuziek.nl prijs beste album koren. De vakjury die uit de genomineerden de winnaars zal selecteren, bestaat dit jaar uit André Rouvoet (voorzitter), Irene Klein-Haneveld, Hans van Vuuren, Peter Grasmeijer en Henk van Steeg.

Crk Voices werd in september 2001 opgericht op initiatief van dirigent Jan Quintus Zwart en telt ruim 100 leden. In het repertoire probeert het koor onderscheidend te zijn ten opzichte van andere koren.

Deze nominatie viel het koor ten deel voor het nieuwe album: MORE LOVE, afgelopen maand mei opgenomen in de Grote Kerk van Hasselt. Het koor wordt op deze productie begeleidt door pianist Jan Lenselink en organist Ronald IJmker. CRK Voices is het eerste koor dat in deze categorie voor de tweede keer is genomineerd, in 2012 voor het album MAGNIFICAT (de lofzang van Maria).

Voor CRK Voices een prachtig resultaat en een stimulans om op de gekozen weg verder te gaan met opmerkelijke koormuziek. Zo staat nu het Kerstoratorium Born a King op het studieprogramma, uit te voeren in de Brugwalkerk op 13 december 2016 en voor 4 mei 2017 de eerste herhaling van het REQUIEM, dat in 2010 een succesvolle première had.

CRK Voices repeteert iedere dinsdagavond in De Hoeksteen te IJsselmuiden vanaf 19.45 uur.

Het album MORE LOVE is te bestellen via de website van CRK Voices, evenals de overige vier eerder opgenomen Cd’s. Voor alle informatie over CRK Voices kunt u onze website bezoeken;  http://www.crkvoices.nl/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500